ΣΜΑΡΑΓΔΙ

Το όνομα του προέρχεται από τον Ελληνικό όρο «Σμάραγδος» δηλαδή πράσινος λίθος.
Το Σμαράγδι είναι σύμβολο πλούτου, μοναδικότητας, σοφίας και αγάπης. Φέρνει λάμψη και φήμη στον επαγγελματικό και καλλιτεχνικό τομέα. Χαρίζει ισορροπία, πραότητα, αρμονία και γαλήνη στο σώμα και στην καρδιά. Μπορεί να υποβοηθήσει οποιαδήποτε μορφή αγάπης ή έρωτα, κυρίως όμως τον εξευγενισμένο και τον πλατωνικό. Φέρνει ευτυχία, πίστη, έμπνευση και υπομονή. Ευνοεί τις συνεργασίες και φέρνει επιτυχία. Σχετίζεται τόσο με την ευγλωττία και την αντίληψη, όσο και με την ευστροφία και την ισχυρή μνήμη.
Προστατεύει τον συζυγικό δεσμό και την οικογένεια αν δοθεί ως δώρο από τον ένα σύζυγο στον άλλο. Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και προκαλεί θετικές σκέψεις και αισιοδοξία. Προστατεύει από την αρνητική ενέργεια, την απογοήτευση και ευνοεί την κατανόηση και την επικοινωνία. Είναι κατάλληλο για διαλογισμό και χαλάρωση. Συνδέει το συναίσθημα με τη λογική και μας διδάσκει να διακρίνουμε την αφθονία που μας προσφέρει η φύση, καθώς και να αγαπάμε όλες τις μορφές ζωής ανιδιοτελώς.
Το Σμαράγδι βοηθά στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος και στην ανάρρωση από λοιμώδεις ασθένειες. χρησιμοποιείται ενάντια στο άγχος, τον εκνευρισμό, τη κλειστοφοβία και την αϋπνία. Ανακουφίζει το αναπνευστικό, τη σπονδυλική στήλη, τους μύες, τα μάτια και ενισχύει τη μνήμη και ακονίζει τη σκέψη.

Προσοχή στα χτυπήματα και στην αλλαγή της θερμοκρασίας.

Καθαρίζεται με λευκό φασκόμηλο και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

Αντιστοιχεί στα ζώδια του Ταύρου, Διδύμων και Παρθένου.

Τσάκρα: 4ο