ΠΥΡΙΤΗΣ ή ΣΙΔΗΡΟΠΥΡΙΤΗΣ

Ο Πυρίτης είναι ένα ισχυρό Μέταλλο με εκπληκτικό χρυσό χρώμα. Πολύ δημοφιλής στην αρχαία Αίγυπτο, και αργότερα, το 18ο αιώνα, στη Γαλλία και κατά τη Βικτωριανή εποχή στην Αγγλία.
Ένα κομμάτι Σιδηροπυρίτη τοποθετημένο στο γραφείο ενεργοποιεί την περιοχή γύρω του και φέρνει έμπνευση και θάρρος στους επαγγελματίες. Τονώνει την αίσθηση της προσωπικής αξίας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Αυξάνει την ενέργεια και ξεπερνά την κόπωση. Χαρίζει θετικές σκέψεις, πίστη, δύναμη, δημιουργικότητα και δράση για κάθε νέα αρχή ή μετάβαση, διαλύοντας τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς.
Είναι μία πέτρα που μας βοηθάει να είμαστε σταθερά γειωμένοι και μας υποστηρίζει στην καλύτερη κατανόηση των προσωπικών μας κινήτρων και πεποιθήσεων , βοηθάει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης και στην αντοχή στα δικά μας πόδια.

Είναι μια εξαιρετική ενεργειακή ασπίδα, η οποία μας παρέχει προστασία. Μπλοκάρει την αρνητική ενέργεια και τους ρύπους σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων και των μολυσματικών ασθενειών. Ιδιαίτερα χρήσιμος λίθος για τους άνδρες που αισθάνονται κατώτεροι, καθώς ενδυναμώνει την εμπιστοσύνη στους ίδιους. Επίσης βοηθά τις γυναίκες να ξεπεράσουν τη δουλική στάση και τα συμπλέγματα κατωτερότητας. Διαλύει το άγχος, τη μελαγχολία, το λήθαργο, τους φόβους, τις συγκρούσεις και την απόγνωση.

Ο Σιδηροπυρίτης είναι ευεργετικός για τους πνεύμονες, ανακουφίζοντας το άσθμα και τη βρογχίτιδα. Επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και βελτιώνει τη μνήμη.
Κρατήστε τον ή τοποθετήστε τον στο λαιμό ή βάλτε τον κάτω από το μαξιλάρι σας.
Χρειάζεται προστασία από τη μεγάλη θερμοκρασία και τα οξέα.

Καθαρίζεται με Λευκό Φασκόμηλο.

Αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου.

Τσάκρας: 1o