ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ
Πήρε το όνομα του από ένα Ρωμαίο, ονόματι Obsidius, ο οποίος πρώτος τον ανακάλυψε στην Αιθιοπία. Άλλοι λένε ότι πήρε το όνομά του από την Ελληνική λέξη «όψις» λόγω της ικανότητάς του να καθρεφτίζει τα είδωλα των αντικειμένων. Ο Οψιδιανός χρησιμοποιήθηκε κατά την Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή για την κατασκευή κοφτερών εργαλείων, μαχαιριών και αιχμηρών απολήξεων βελών. Οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι Αζτέκοι και οι Μάγια τον χρησιμοποιούσαν ως φυλακτό
Ο Οψιδιανός βοηθά στην ορθή κρίση, την ομιλία και μας οπλίζει με υπομονή. Μας ανοίγει το δρόμο για τον πλούτο και προστατεύει αυτόν που ήδη έχουμε. Τονώνει την αντίληψη και βοηθά τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων. Χαρίζει θάρρος και δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε νέα αρχή, αλλαγή ή μετάβαση.
Είναι ιδιαίτερα προστατευτικός λίθος καθώς επιστρέφει κάθε αρνητική πρόθεση εναντίον μας πίσω σε εκείνον που τη στέλνει. Προστατεύει τους ευαίσθητους ανθρώπους, μειώνει τις εντάσεις και ενισχύει τη σκέψη. Απομακρύνει τη σύγχυση και βοηθά να ξεπεράσουμε το συναισθηματικό σοκ. Επίσης παρέχει προστασία κατά τη διάρκεια ταξιδιών.

Η Κρυσταλλική του ενέργεια βοηθά τη ροή ενέργειας και βοηθά στη θεραπεία Ρείκι. Ευνοεί την ανάπτυξη και τόνωση των δυνάμεων του υποσυνείδητου και διευκολύνει την επαφή με το Αγγελικό Βασίλειο. Προωθεί την αυτογνωσία και την αποδοχή της σκοτεινής πλευράς του εαυτού, διαλύοντας τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και προσφέροντας αίσθημα δύναμης και σιγουριάς. Διευρύνει τη συνειδητότητα, ξεκαθαρίζει τις σκέψεις και φέρνει διαύγεια και αυθορμητισμό.

ΜΠΛΕ ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ

Βοηθά τα αστρικά ταξίδια, διευκολύνει τη μαντική τέχνη και τονώνει την τηλεπάθεια. Δραστηριοποιεί το Τσάκρα του Λαιμού και στηρίζει τις επικοινωνιακές ικανότητες. Ανοίγει την αύρα και μας κάνει δεκτικούς στη θεραπευτική ενέργεια. Μειώνει τα προβλήματα του λόγου, τις διαταραχές των ματιών, τα συμπτώματα από την ασθένεια του Alzheimer, τη σχιζοφρένεια και την ασθένεια της πολλαπλής προσωπικότητας.
Τοποθετημένος πάνω σε ένα σημείο ανακουφίζει τον πόνο.
Καθαρίζεται με λευκό φασκόμηλο και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φώς του ήλιου.
Αντιστοιχεί στα ζώδια του Δίδυμου και του Υδροχόου.
Τσάκρα: 2o