mati tigris

Πήρε το όνομα του λόγω του ότι η λάμψη του μοιάζει με αυτή του ματιού της τίγρης. Ήταν γνωστός στην Ανατολή και ιδιαίτερα στις Ινδίες που πίστευαν ότι έχουν τη δύναμη να ελέγχουν τους κατώτερους δαίμονες και τα στοιχεία της φύσης καθώς πρόσφερε προστασία. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι στρατιώτες φορούσαν πάνω τους μάτι της Τίγρης χαραγμένο με σύμβολα για Προστασία κατά τη διάρκεια των μαχών.

Όλα τα μάτια είναι γνωστά από την αρχαιότητα ως φυλαχτά για την υγεία, μιας και με τον δικό τους τρόπο προειδοποιούσαν έγκαιρα τον κάτοχο τους για τυχόν επερχόμενη ασθένεια.
Από παλιά λέγεται ότι το μάτι κάνει τον κάτοχο του ομορφότερο και πλουσιότερο.

Απευθύνεται σε όσους χρειάζονται δύναμη , θάρρος , τύχη, καταξίωση και φήμη σε οποιονδήποτε τομέα κυρίως όμως σε επαγγελματικά και στα χρήματα. Επίσης όσοι χρειάζονται να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά και προστασία από κάθε είδους αρνητικές εξωτερικές ενέργειες.
Προσελκύει τύχη καθώς θεωρείται η πέτρα της τύχης και του πλούτου αλλά και αφθονία σε οποιαδήποτε μορφή. Επίσης προσελκύει τους σωστούς ανθρώπους, στον σωστό τόπο και στον σωστό χρόνο που θα μας βοηθήσουν ή χρειαζόμαστε, για την επίτευξη κάποιου στόχου στην ζωή μας

Μας καταξιώνει στα επαγγελματικά μας και μας χαράζει μια πορεία γεμάτη σταθερότητα, ανάπτυξη και καταξίωση και φήμη. Πολύ γίνονται επώνυμοι στον τομέα τους.
Μας προσφέρει υγεία, θάρρος και δύναμη για μια πιο ενεργητική αντιμετώπιση της ζωής. Χαρίζει αντίληψη, κοφτερή σκέψη και οξυδέρκεια. Δίνει σταθερότητα και βοηθά να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες Προσφέρει θέληση για τη λήψη αποφάσεων και αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς. Βοηθά τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν την επιθυμία από την ανάγκη και να συνειδητοποιήσουν τα ταλέντα τους. Ιδανικό για να δούμε ξεκάθαρα την προοπτική που θα έχει μια νέα αρχή στη ζωή μας.
Είναι προστατευτική ασπίδα για ατυχήματα , κακόβουλες επιθέσεις, την αρνητική ενέργεια, τη βασκανία, τις κατάρες και το στρες. Διώχνει την κατάθλιψη, τον λήθαργο και την σύγχυση.
Υποστηρίζει θεραπείες που αφορούν τον εγκέφαλο και το συναίσθημα. Κάνει καλό στο δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Τονώνει την καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά και τα νεφρά. Βοηθά όσους έχουν προβλήματα ακοής.

Καθαρίζεται με Λευκό Φασκόμηλο και φορτίζεται στο φως του Ήλιου και της Σελήνης.
Αντιστοιχεί στα ζώδια Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Σκορπιός. Τοξότης και Αιγόκερως.
Τσάκρα 2ο και 3ο