Ο Λίθος αυτός πήρε το όνομα του από τη Λατινική λήξη «cara» που σημαίνει σάρκα, εξαιτίας του χρώματος του.

 Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονώσει τη σεξουαλικότητα, για απόκτηση αυτοπεποίθησης και ευφράδειας ενώ μας στηρίζει σε δημόσιες ομιλίες. Συνδέεται άμεσα με το χρήμα, την αφθονία και την επαγγελματική πρόοδο. Είναι σύμβολο δύναμης και ομορφιάς. Μας δίνει χαρά, ευεξία, ανανέωση, αισιοδοξία, κουράγιο, ενέργεια, δύναμη και τονώνει την αντίληψη.

Μας προστατεύει από τις φιλονικίες, μας χαλαρώνει, διώχνει το θυμό, τη ζήλεια, την πικρία και την οργή.  Έχει αντικαταθλιπτική δράση και μας βοηθά να ξεπεράσουμε την απάθεια για τη ζωή και εξοικονομεί ενέργεια φράζοντας τις ενεργειακές διαρροές από την αύρα. Επίσης μας προστατεύει από τους χειραγωγούς  και μας βοηθά να παραμένουμε πιστοί στα ιδανικά και στις απόψεις μας. Τοποθετήστε την στη εξωτερική πόρτα του σπιτιού, φέρνει προστασία και αφθονία στο σπίτι.


Η κρυσταλλική του ενέργεια μας βοηθά στις πνευματικές και μεταφυσικές εργασίες όπως μαντείες και αναδρομές.  Καθαρίζει το κάρμα από αυτήν και από προηγούμενες ζωές. Μας βοηθά να θυμηθούμε και να κατανοήσουμε τα όνειρα μας.  Ο Κορνεόλης γαληνεύει και ηρεμεί, και κυρίως μας βοηθά να αποδεχτούμε την πιο σκοτεινή πλευρά της φύσης, είτε αυτή λέγεται σεξουαλικότητα, είτε χειμώνας, είτε θάνατος. Επίσης είναι πολύ βοηθητικός και υποστηρικτικός στη σχέση γονέα – παιδιού και αποκαθιστά την αγάπη, την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη.

 Ιδιαίτερα θεραπευτικός  λίθος, προστατεύει από τις δερματικές παθήσεις, τις ασθένειες του μυαλού, ηρεμεί τα νεύρα, διώχνει τους εφιάλτες, προσφέροντας έναν ήσυχο ύπνο. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό, θεραπεύει προβλήματα της μέσης και αρθρίτιδες και επιταχύνει την ίαση των οστών και των συνδέσμων.

Ανακουφίζει τους ρευματισμούς, καταπολεμά τις νευραλγίες, δρα ευεργετικά στις κινητικές αντιδράσεις και προσπαθεί να μειώσει τις κρίσεις επιληψίας.


Καθαρίζεται με Λευκό Φασκόμηλο και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου.

Αντιστοιχεί στα ζώδια : Κριός,  Καρκίνος, Παρθένος, Αιγόκερως

Τσάκρα: 2ο