Πασίγνωστο πετράδι από την αρχαιότητα, το όνομα του το πήρε από την εβραϊκή λέξη «yaspeh».

Έλκει τον πλούτο, την τύχη και την αγάπη. Χαρίζει υγεία, ισορροπία, ζωτικότητα, ευεξία, ομορφιά, μακροζωία, αισιοδοξία και ενέργεια. Μας χαρίζει δύναμη, επιμονή και υπομονή για να ολοκληρώσουμε κάποια εργασία που έχουμε αρχίσει, αλλά δεν λέει να τελειώσει. Μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τα ταλέντα μας και μας γεμίζει πάθος, θάρρος και αποφασιστικότητα για τη σωστή τους ανάδειξη. Είναι το πετράδι της ολοκλήρωσης και του κλεισίματος ενός κύκλου.

Μας βοηθά να βιώσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα κάποιο τέλος, είτε πρόκειται για μια σχέση που διαλύθηκε, είτε για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, και να κάνουμε μια νέα αρχή.
Προστατεύει από τη βασκανία και από κάθε αρνητική ενέργεια, απορροφά το κακό και το στέλνει πίσω στην πηγή του. Παρέχει προστασία από τον ίλιγγο, διώχνει τη σύγχυση και μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια τα εμπόδια που έχουμε οι ίδιοι θέσει στον εαυτό μας.
Γειώνει την ενέργεια και φέρνει αρμονία μεταξύ του Yin και του Yang. Ηρεμεί τα συναισθήματα, καθαρίζει την αύρα και δυναμώνει τα όρια μας. Πολλά εκκρεμή φτιάχνονται από Ίασπις λόγω της γρήγορης ανιχνευτικής της ικανότητας. Χρησιμοποιείται στην αστρολογία, στη μαντεία, στη βοτανική και στο Feng Shui.

Ο Κόκκινος Ίασπις βοηθά στις αναδρομές και την εξωγήινη επικοινωνία. Ενισχύει τις διαισθητικές ικανότητες και το ξεκαθάρισμα των συναισθημάτων, προσφέροντας ηρεμία και γείωση. Διεγείρει την καλή κυκλοφορία και τη ροή της ενέργειας. Εντείνει το συναίσθημα αυτοπεποίθησης και δίνει θάρρος. Ενεργοποιεί τη φαντασία, οργανώνει τις σκέψεις και την αντίληψη. Προστατεύει από τη βασκανία, χαρίζει υγεία, ισορροπία και ζωτικότητα. Βοηθά στη συνειδητοποίηση των ταλέντων μας και μας χαρίζει υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα. Χρήσιμη στα γυναικεία θέματα, χαρίζει ομορφιά, έλκει την αγάπη και βοηθά την ομαλή πορεία μιας εγκυμοσύνης. Ενδυναμώνει το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα του οργανισμού, διευκολύνοντας την αποτοξίνωση και επιταχύνει την ίαση του ήπατος ή της χολής. Βοηθά επίσης στην καλή λειτουργία των γεννητικών οργάνων και υποβοηθά τη σεξουαλικότητα και το ερωτικό πάθος.

Καθαρίζεται με Λευκό Φασκόμηλο καθώς με το νερό χάνει την γυαλάδα του. Φορτίζεται με το φως του ήλιου και του φεγγαριού.
Αντιστοιχεί στα Ζώδια: Υδροχόος, Κριός, Σκορπιός και Τοξότης

Τσάκρα: 1o