ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ
Η ονομασία του Aμέθυστου προέρχεται από το στερητικό «α» και το ρήμα «μεθύω» επειδή οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι το πετράδι αυτό προφυλάσσει τον κάτοχο του από τη μέθη.

Με την ελκτική του δύναμη ο Αμέθυστος πιστεύεται πως εξασφαλίζει συζυγική πίστη και οικογενειακή αρμονία, προάγει τη δημιουργικότητα, το θάρρος, την αυτοεκτίμηση, την ανεκτικότητα, τη διαίσθηση και τον οραματισμό και προσφέρει ισορροπία και αρμονία στο πνεύμα και στο μυαλό. Επίσης φέρνει αισιοδοξία, ευτυχία και ενισχύει τη θέληση.
Προστατεύει από τη μέθη και τους εθισμούς, διώχνει το θυμό, την οργή και το φόβο. Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνει γαλήνη στο νου και γενικά δρα ηρεμιστικά. Μας βοηθά στην αποκόλληση από παλιές καταστάσεις, δίνοντας μας βήμα για μια νέα αρχή και μας κρατά μακριά το φθόνο.
Ιδιαίτερα θεραπευτικός λίθος τόσο για το σώμα, όσο για το μυαλό και το πνεύμα.
Σε πνευματικό επίπεδο μας βοηθά να πάρουμε πληροφορίες για να ζήσουμε πιο αρμονικά την καθημερινότητά μας. Βοηθά πάρα πολύ στις πνευματικές εργασίες, το διαλογισμό, την αυτοσυγκέντρωση και τις μαντείες. Επίσης μετατρέπει την αρνητική σκέψη σε θετική, διαλύει τα μπλοκαρίσματα και γειώνει την ενέργεια.

Με τη θεραπευτική του ιδιότητα ο Αμέθυστος ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες, αϋπνία. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδυναμώνει τα όργανα καθαρισμού του αίματος.
Τονώνει και ρυθμίζει το ενδοκρινικό σύστημα και το μεταβολισμό. Βοηθά σε γυναικολογικά προβλήματα. Ανακουφίζει τους μώλωπες, τα οιδήματα και τον πόνο του προσώπου. Καταπολεμά τη νευρικότητα, τις νευραλγίες και τους σπασμούς και ανακουφίζει τους ψυχολογικά ασθενείς.

Καθαρίζεται με λευκό φασκόμηλο και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου με προσοχή όμως στην μεγάλη διάρκειας της έκθεσής του στον ήλιο γιατί μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

Αντιστοιχεί στα ζώδια: Κριός. Παρθένος, Τοξότη, Ιχθείς
Τσάκρας: 6o & 7o