ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ

Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη «μολόχα» από το χρώμα των φύλων του φυτού.
Μπορεί να προσελκύσει την αγάπη, την ειρήνη, την εξουσία, την προστασία, την επιτυχία και να βοηθήσει όσους είναι άτυχοι στον έρωτα. Φέρνει αφθονία στον κάτοχο του, αλλά μπορείτε να τον χαρίσετε σε έναν συνέταιρο προκειμένου να εξασφαλίσετε κατά το δυνατόν την επαγγελματική του αφοσίωση και πρόοδο.
Προάγει την αντικειμενικότητα, την οξυδέρκεια, την αυτοέκφραση, ενδυναμώνει την ικανότητα απορρόφησης και διεργασίας πληροφοριών και σας κάνει πιο παρατηρητικούς για κάθε περιρρέουσα κατάσταση. Διευκολύνει τη διαδικασία της αυτογνωσίας και γενικά της αποδοχής του εαυτού, ενώ δίνει θάρρος για την πραγματοποίηση τολμηρών σχεδίων ή για ανατροπή παγιωμένων δυσάρεστων καταστάσεων. Μας δείχνει νέους ορίζοντες και μας βοηθά να σπάσουμε τους δεσμούς του παρελθόντος, να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε νέα πρότυπα και νέες καταστάσεις
Ιδιαίτερα προστατευτικός λίθος ο Μαλαχίτης προστατεύει τα μωρά από τις αρρώστιες και τα ατυχήματα. Παρέχει προστασία όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνα. Προστατεύει τη φιλία και βοηθά όσους αγαπημένους βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο να υπομείνουν τον χωρισμό και να περιμένουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη στιγμή που θα ξανασμίξουν. Διώχνει την αρνητικότητα, τους φόβους και την απογοήτευση και μας βοηθά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και ρίσκα.
Προστατεύει από την ακτινοβολία, τις γραμμές LEY και τα μικροκύματα.

Ισορροπεί το αριστερό και το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και των νοητικών ικανοτήτων. Απελευθερώνει τη στάσιμη αρνητική ενέργεια και το συσσωρευμένο θυμό και αποτοξινώνει σωματικά και συναισθηματικά. Απαραίτητος για όσους ασχολούνται με την πνευματικότητα, τη μαντεία και τη μεταφυσική. Διώχνει την κατάθλιψη και προσφέρει ήρεμο ύπνο. Οι κρυσταλλοθεραπευτές τον χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ανιάτων ασθενειών και στην αντιμετώπιση ψυχικών και ψυχοσωματικών ασθενειών.

Ο Μαλαχίτης είναι αρκετά ευαίσθητο και μαλακό πέτρωμα που σπάει και χαράζεται εύκολα, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η μέθοδος καθαρισμού των πετραδιών μέσα σε αλατισμένο νερό είναι καταστροφική για το Μαλαχίτη που χάνει τη λάμψη του και θρυμματίζεται.
Καθαρίζεται με λευκό φασκόμηλο.
Αντιστοιχεί στα ζώδια της Παρθένου, του Ζυγού, του Σκορπιού και του Αιγόκερου.
Τσάκρας: 4o & 5o