mauri tourmaliniΗ Μαύρη Τουρμαλίνη έχει την ιδιότητα να προφυλάσσει τον κάτοχο της δημιουργώντας μια ενεργειακή ασπίδα προστασίας και να στέλνει πίσω στην πηγή της κάθε αρνητική ενέργεια αποδεσμεύοντας τον κάτοχο της από κατάρες, βασκανίες και ξόρκια και οποιαδήποτε εξωτερική επιθετική ενέργεια.
Η Κρυσταλλική της ενέργεια διορθώνει το μπλοκάρισμα όπου υπάρχει και χαρίζει ενέργεια. Διώχνει τις αρνητικές σκέψεις και προάγει τη λογική σκέψη. Ενισχύει το διαλογισμό. Ισορροπεί το Yin και το Yan.

Θεωρείται από τους πιο ισχυρούς λίθους για την τόνωση της ενέργειας και την αποκατάσταση των μπλοκαρισμάτων.
Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις, προάγει μια χαλαρή στάση και μια αντικειμενική ουδετερότητα με μια ξεκάθαρη, λογική διαδικασία σκέψης. Είναι εξαιρετικός δίαυλος επικοινωνίας με τις ανώτερες δυνάμεις, καθώς αυξάνει την εσωτερική επίγνωση και ενισχύει το διαλογισμό και είναι ο πιο ευεργετικός και ο πιο προστατευτικός από όλους τους μαύρους λίθους.

H Μαύρη Τουρμαλίνη μας προστατεύει από τις μεταδοτικές ασθένειες και τις ορμονικές διαταραχές. Τονώνει τη σεξουαλικότητα. Για μερικούς έχει έντονη αντικαρκινική δράση. Αναντικατάστατο βοήθημα για το νευρικό σύστημα. Διατηρεί την ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Εξαιρετικός λίθος για τα προβλήματα συγκέντρωσης και δυσλεξίας.
Προστατεύει την ψυχική επίθεση, τα ξόρκια και τις κατάρες και τη μαγεία. Επίσης παρέχει προστατευτική ασπίδα απέναντι από κάθε είδους αρνητικές ενέργειες, γήινες, κοσμικές και ανθρώπινες, και τις στέλνει πίσω στην πηγή τους.

Με τη Ελκτική της δύναμη μας βοηθά για κάθε νέα αρχή στη ζωή μας. Προσφέρει αγάπη, γαλήνη, τρυφερότητα, κατανόηση, μακροζωία, ήσυχο ύπνο και ισορροπία στις σχέσεις.
Φέρνει ύφεση στην οργή, στη ζήλια και στη μνησικακία.
Απαραίτητη όταν κάνετε πνευματικές εργασίες.
Καθαρίζεται με λευκό φασκόμηλο και φορτίζεται στον ήλιο ή το φεγγάρι.
Αντιστοιχεί στο ζώδια του Σκορπιού και του Υδροχόου
Τσάκρα: 1ο